Prekvapivo príjemné pocity prvodarcu..

Tento deň – 18. február – a rok 2022 bol pre mňa prvý, keď som mohla darovať krv s ohľadom na vek, a tak som sa to rozhodla využiť. Ako prvodarkyňa som na prekvapenie nebola pred odberom pod stresom. A myslím, že ak aj niekto z darcov bol, príjemná atmosféra a ochota milých sestričiek ten pocit hneď zmiernili.

Samotný proces prebiehal veľmi hladko a bez problémov. Taktiež bol oveľa rýchlejší, než som čakala. Hneď po príchode sme išli na testy krvi a počas čakania na výsledky sme boli obslúžení ľahkým občerstvením. Po chvíli sme postupne začali chodiť k pani doktorke, kde sme sa dozvedeli, či sme podľa výsledkov testov vhodní kandidáti na darovanie krvi. No a potom prišiel samotný odber… Ten bol hotový za pár minút. Po ňom sme si doplnili potrebnú energiu rýchlymi cukrami alebo kofeínom, chvíľu sme počkali, aby sa nám navrátila sila a mohli sme ísť domov.

Darovanie krvi je veľmi jednoduchý proces, ktorý trvá len zopár minút, no môže pomôcť pri záchrane života. Preto by som všetkých tých, ktorí zvažujú pomôcť ľuďom týmto spôsobom, chcela povzbudiť, aby do toho v každom prípade išli a ani na chvíľu neváhali.

Odmenou je dobrý pocit a záchrana určite nie iba jedného života.                                                                   Sabína Lučivjanská, IV. B

Partneri

Zriadovateľ školy

Instagram logo

Cisco Networking Academy

Instagram logo

Nájdete nás aj na sociálnych sieťach